Als klein meisje verslond ik stapels boeken. Het ene was nog niet uit, of ik had het volgende al vast... de verhalen zogen me gewoon op...
Mijn favoriete huistaak was 'opstellen schrijven' en verhaaltjes verzinnen...

Op m'n achtste bracht de Sint een elektrisch orgeltje... hierdoor werd mijn nieuwsgierigheid in muzikale richting geprikkeld. Kwam er nog bij dat mijn ouders allebei een prachtige zangstem hadden en de huiskamer vaak met mooie klanken was gevuld...

Op m'n twaalfde ging ik naar de muziekacademie en na mijn humaniorastudies besloot ik aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen te gaan studeren.

Hierdoor ben ik lerares muziekgeschiedenis en algemene muziekcultuur geworden en geef ik les aan de stedelijke muziekacademies van Berchem, Deurne, Ekeren en Merksem.

De drang om te schrijven bleef intussen maar 'kriebelen' en ongeveer twee jaar geleden ben ik aan dit eerste boek begonnen. Het kreeg definitief vorm na een heerlijke vakantie in het zuiden van Bretagne. De woeste schilderachtige kust en het geheimzinnige fluisteren van de wind, deden m'n pen gewoon in een magische stroomversnelling belanden.Het werd in 2009 uitgegeven door Manteau. In 2010 en 2011 verschenen er nog een tweede en een derde deel: De geheime gang en De verborgen wereld.

De leerlingen van mijn collega Bram Van Camp (Academie voor muziek, woord en dans Merksem) componeerden intussen muziek bij de trilogie. Zo kreeg elk personage een eigen melodie.

Voor het ogenblik woon ik met mijn twee zonen Frédéric en Laurens en onze honden Darouch (Hovawart) en Dribbel (Beagle) in Edegem, een nog groene gemeente aan de zuidrand van Antwerpen.

Danielle Dergent
Copyright © 2009-2013 Danielle Dergent
Webmaster: Frédéric Hannes